4. konferenca o zavzetosti – Čuječnost v delovnih organizacijah

26. september 2017 Slovensko društvo za odnose z javnostmi in Slovenska kadrovska zveza organizirata že 4. konferenco o zavzetosti. Tokratna tema konference bo Čuječnost v delovnih organizacijah – zgolj krepitev posameznika ali ustvarjanje uglašene organizacije

Čuječnost je namensko usmerjanje pozornosti na različne objekte našega zavedanja: na naše misli, čustva, telesne zaznave in dražljaje iz naše okolice. Sprejemanje naših notranjih vsebin lahko močno pripomore k ohranjanju naše pozornosti, ustvarjanju notranje mirnosti, kar je pomembno izhodišče ne le za boljše duševno počutje, temveč tudi  za iskanje novih rešitev, ustvarjalnost in zavzetost.


Na konferenci bomo:

  • spoznali številne učinke krepitve čuječnosti, 
  • prakso izkusili na lastni koži (skozi delavnico),
  • pojasnili, zakaj največje svetovne korporacije že nekaj let vpeljujejo programe čuječnosti,
  • predstavili načine za uvedbo programov čuječnosti v organizacije in osvetlili izzive, ki so pogosto prisotni pri tem.


Predavatelja sta dolgoletna strokovnjaka na področju čuječnosti:

mag. Maja Bajt, univ. dipl. psih., je že več kot desetletje zaposlena na področju promocije duševnega zdravja. Fokus njenega zanimanja je posameznik in njegova duševnost ter iskanje načinov kako v tem svetu kakovostno živeti, ne samo preživeti. S čuječnostjo se je srečala povsem zaradi osebnih razlogov - sredi intenzivnega življenjskega dogajanja. Že nekaj let je čuječnost tudi pomemben del njene strokovne poti, saj velja za enega od najbolj obetavnih načinov ohranjanja in izboljševanja duševnega zdravjaposameznika, v poslovnem svetu pa tudi način, kako spodbujati odprtost, kreativnost in produktivnost. Je predsednica strokovnega sveta, vodja projektov in izvajalka programov čuječnosti v Društvu za razvijanje čuječnosti. Je tudi mama treh otrok.


Robert Križaj, univ. dipl. ekon., je potrjen učitelj čuječnosti (Qualified Teacher, CFM – Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, ZDA), višje certificiran učitelj joge po metodi Iyengar, ustanovitelj in vodja City joga centrov ter Centra za čuječnost SATI. Robert ima dolgoletne izkušnje s čuječnostno meditacijo (Vipassana, MBSR) in jogo, ki ju vadi od leta 1998 in poučuje od 2001. Od leta 2010 je vodil več kot trideset 8-tedenskih skupinskih treningov čuječnosti MBSR. Izobražuje se v tujini na profesionalnih izobraževanjih pod vodstvom utemeljitelja treningov čuječnosti dr. Jona Kabat-Zinna in njegovih sodelavcev. Na področju vpeljevanja čuječnosti v podjetja se izobražuje v Oxford Mindfulness Centru univerze Oxford, VB. Ves čas poglablja svoje znanje in izkušnje na izobraževanjih, meditacijskih odmikih in pod supervizijo CFM. Je oče treh sinov in dveh pastork.
Dogodek bo potekal v torek, 26. 9. 2017, od 13.00 do 16.00 na Fakulteti za družbene vede, dvorana 7.

Število udeležencev je omejeno, zato se pravočasno prijavite in si s tem zagotovite mesto. Dogodek je brezplačen. Prijave zbiramo tukaj.