Novica
26.Nov.2020

Razprava v organizaciji Banke Slovenije

Razprava_Banka Slovenijey.png

V sredo, 25. novembra, smo se pridružili Banki Slovenije, kjer so v okviru prenove strategije Evropske centralne banke pripravili spletno razpravo z naslovom ECB vas posluša. Med dvanajstimi udeleženci razprave je bila tudi naša podpredsednica Alenka Vidic Praprotnik.

Alenka je na razpravi predstavljala stališče našega društva na temo informiranja splošne javnosti o delu monetarne politike. Zagovarjamo popolno transparentnost delovanja bank skozi informiranje na način, ki ga razume vsak povprečen državljan, četudi nima znanja iz področja. 

Razpravo je povezoval novinar in urednik Jure Ugovšek, v razpravi pa so zraven Alenke sodelovali tudi Bojan Ivanc iz Gospodarske zbornice Slovenije, Marko Rant iz Borze terjatev, Alenka Valher iz Projektne skupine Realni denar, Breda Kutin in Marko Tretnjak iz Zveze potrošnikov Slovenije, Anja Blaj iz Blockchain Think Thank Slovenija, Andrej Cetinski iz Zveze društev upokojencev Slovenije, Jonas Sonnenschein iz mreže Plan B za Slovenijo, Anka Krajnc iz Univerze za tretje življenjsko obdobje, Jaka Matičič iz Mladinskega sveta in novinarka Katarina Matejčič.

Sporočila udeležencev bodo tudi posredovana na pristojno delovno telo Evropske centralne banke, ki bo pripravilo gradivo za razpravo na seji Sveta ECB. 

Celoten posnetek razprave bo na voljo tudi na družbenih omrežjih Banke Slovenije. 

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->