Nagrado za odličnost v komuniciranju prejme…

29. april 2017 Na jubilejni 20. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi so že 17. podelili nagrade Prizma, namenjene odličnosti v komuniciranju. Med 17. prijavljenimi komunikacijskimi primeri je strokovna žirija izpostavila opazen napredek v merjenju učinkovitosti komunikacijskih aktivnosti oziroma doseganju zadanih ciljev.
Portorož, 20. april 2017 – Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi (SKOJ) te dni poteka v Portorožu, na njej pa so se že 20. zbrali domači in mednarodni strokovnjaki na področju komuniciranja. Dvodnevna strokovna konferenca letos poteka pod skupnim geslom transformacija, ki zajema tako družbo kot stroko odnosov z javnostmi. Večer uvodnega dne jubilejne konference pa je bil posvečen izboru najboljših komunikacijskih primerov. Med 17. prijavljenimi programi so bile nagrade Prizma podeljene v štirih kategorijah: programi internega komuniciranja, celoviti komunikacijski programi, programi upravljanja sprememb in specifični komunikacijski programi, ob tem pa je bila podeljena tudi posebna nagrada za izjemno prepoznavnost, učinkovitost in kreativnost.

Nagrado Prizma so v posameznih kategorijah prejeli: Skupina SIJ v kategoriji programov internega komuniciranja; Pristop d.o.o. v sodelovanju z Žito d.o.o. Ljubljana in Podravka d.o.o. Ljubljana v kategoriji celovitih komunikacijskih programov; Geološki zavod Slovenija v sodelovanju s Consensus d.o.o., Finančna uprava Republike Slovenije ter Propiar d.o.o., družba za odnose z javnostmi v sodelovanju s Telemach d.o.o. v kategoriji programov upravljanja sprememb; posebno priznanje pa si je prislužil Taktik, agencija za komunikacijski management d.o.o. v sodelovanju z Geodetsko upravo Republike Slovenije.

Ob jubilejni 20. izvedbi Skoja so inovativne rešitve na področju komuniciranja iskali tudi mladi komunikatorji, ki so sodelovali v študentskem natečaju »Inkubator PRiložnosti 2017«. Med 17 prijavljenimi komunikacijskimi programi je strokovno žirijo najbolj prepričala komunikacijska rešitev »Moje sanje, moj svet«, s katero sta si Ivana Jana Potočnik in Lea Primožič prislužili zmago na prvem natečaju za mlade komunikatorje.

Na letošnji konferenci bo na oder stopilo več kot 50 priznanih domačih in tujih praktikov ter akademikov  s področja odnosov z javnostmi. 250 udeležencev bo soočilo poglede na spremembe, ki zadevajo najrazličnejša področja stroke, in obenem iskali rešitve, s katerimi bodo zaupanje javnosti, legitimnost in avtentičnost postale norme, v okviru katerih bodo strokovno usposobljeni komunikacijski strokovnjaki delovali v prid družbe kot celote. V sklepnem delu konference bo izvoljeno tudi novo vodstvo Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS).