Razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017

24. julij 2017 IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno interesnimi organizacijami julija 2017 objavila razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2017. Nagrado podeljujemo tokrat že devetič zapored. Z razpisom HORUS želimo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti, tj. odgovornosti za vplive na ljudi in naravo.

V letu 2017 v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017 objavljamo naslednje razpise:

A. Za pravne osebe - mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja ter zavode in s.p. (PRIJAVNINA):

  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017 za celotno organizacijo – NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti)
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017 za projekt – PRIZNANJE ZA PROJEKT (sodelovanje gospodarstvo, šolstvo, mladi)
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017 za organizacijo – PRIZNANJE PRESS (priznanje za objave v medijih o DOP, podeljujemo v sodelovanju s partnerjem Press Clipping d.o.o.)

B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI):

 Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2017 - POSEBNA PRIZNANJA:

  • Splošno
  • Novinar/ka
  • Slovenci v zamejstvu in po svetu (podeljujemo v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu) 


Za nag
rado HORUS 2017 se lahko potegujejo podjetja (mikro in s.p., majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja) ter zavodi. Sodelujejo lahko pravne osebe, ki se zavedajo družbene odgovornosti – poštenosti preko meja predpisov in odgovornosti do družbe za svoja dejanja – na različnih področjih svojega delovanja: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov organizacije ter pri razvoju izdelkov in storitev, in jo vključujejo v svoje strateško vodenje ter poslovanje. Vprašalnik za strateško celovitost pravne osebe je prilagojen smernicam Standarda družbene odgovornosti ISO 26000 in drugim orodjem na področju družbene odgovornosti. Podjetje ali zavod si z izpolnitvijo vprašalnika lahko analizira stanje in oblikuje svojo strategijo družbene odgovornosti za v prihodnje. V kategoriji fizične osebe sodelujejo posamezniki in prejmejo posebna priznanja.


Rok za oddajo vlog je 19. oktober 2017.

Več informacij o razpisu si lahko preberete tukaj