Utrinki z letošnje Konference o zavzetosti – Čuječnost v delovnih organizacijah

27. september 2017 Pod okriljem Slovenske kadrovske zveze (SKZ) in Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS) je v torek, 26. septembra 2017, potekala 4. Konferenca o zavzetosti - Čuječnost v delovnih organizacijah.
Že četrto leto zapored je več kot 60 komunikatorjev in kadrovnikov spoznavalo učinkovite pristope za dvig zavzetosti zaposlenih. Tokrat so udeleženci skupaj z govornikoma spoznavali številne učinke krepitve čuječnosti – zgolj kot krepitev posameznika ali na drugi strani kot ustvarjanje uglašene organizacije.

Svoje znanje in izkušnje s področja čuječnosti sta z udeleženci delila mag. Maja Bajt, univ. dipl. psih., iz Društva za razvijanje čuječnosti in Robert Križaj, univ. dipl. ekon., ki deluje v Centru za čuječnost SATI.

Udeleženci so se najprej seznanili s tem, kaj čuječnost sploh je. Po besedah predavateljice čuječnost predstavlja sposobnost vsakega človeka oziroma zmožnosti za lastno usmerjanje pozornosti, predstavlja tudi spretnost, ki jo razvijamo in nabor praks. Prakso so udeleženci izkusili tudi na lastni koži s pomočjo vaj, ki jih je vodil Robert Križaj.

Prav tako so udeleženci dobili odgovore na vprašanje, zakaj največje svetovne korporacije že nekaj let vpeljujejo programe čuječnosti. Predavatelja sta predstavila tudi raziskave, ki so dokazale, da lahko s pomočjo razvijanja čuječnosti vplivamo na osebno rast in učinkovitost ter posledično tudi na kreativnost posameznika. Tega se zavedajo tudi velike korporacije, ki s programi za krepitev čuječnosti ustvarjajo produktiven tim, kar vpliva na končni rezultat podjetja. Vpliv dobrih odnosov na delu seže tudi k dobrim odnosom izven.

Na konferenci smo spoznali tudi primere dobrih prakse s področja čuječnosti v delovnih organizacijah. Poleg tujih praks so se udeleženci seznanili s prakso podjetja HIT d.o.o., ki nam jo je predstavil Darjo Žižmond

Prezentacije s konference so dostopne na naslednji povezavi.