Dogodek

jun 04. 2018

Komunikacijski zos za Ekologe brez meja


Pridružite se nam v komunikacijski svetovalnici Komunikacijski zos, ki bo v ponedeljek 4. 6. 2018, ob 15. uri, v prostorih Fakultete za družbene vede v Ljubljani.

Tokrat bodo z nami  Ekologi brez meja, nevladna organizacija, ki potrebuje komunikacijske napotke oz. pomoč. 15. 9. bodo namreč del globalne akcije World Cleanup Day. Njihov cilj je predvsem uspešna izvedba akcije s komunikacijskega vidika in sočasna izvedba programa za zmanjšanje odpadkov v Sloveniji ter popolno odpravo nepravilnega odlaganja odpadkov.

Pomagajte jim tudi vi s svojimi idejami in znanjem. Če se boste odločili za sodelovanje, se prijavite na elektronski naslov iabc.slovenia@gmail.com.

Prijave zbiramo do 30. 5. 2018.

Veseli vas bomo!

Kaj je Komunikacijski zos in kako lahko pri njem sodeluješ?

To je mednarodna IABC-jeva pobuda, v kateri poklicni komunikatorji brezplačno svetujemo nevladnim in neprofitnim organizacijam na področju odnosov z javnostmi ter strateškega načrtovanja komuniciranja. Pobudo - Gift of Communication - mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev IABC smo v Sloveniji poimenovali Komunikacijski zos.

Kako bo potekal Komunikacijski zos?

S predstavniki nevladne organizacije se bomo razdelili v 4 skupine - omizja s petimi ali šestimi poklicnimi komunikatorji. Z nami bodo tudi študentje in manj izkušeni komunikatorji.

Nevladna organizacija bo vnaprej pripravila krajše gradivo o organizaciji in opredelila svoj komunikacijski problem oziroma kaj želi izboljšati s komuniciranjem (npr. ozaveščenost javnosti o problematiki, prepoznavnost, pridobiti nove partnerje, itd.).

Za omizjem bo s pomočjo moderatorja nato potekala sproščena razprava med predstavniki nevladnih organizacij in sodelujočimi komunikatorji. Skupaj bomo ocenili stanje, iskali primerne rešitve in prišli do ustreznih predlogov, kako s strateško začrtanim komuniciranjem do ciljev. Vsaka sodelujoča skupina bo na koncu pripravila zaključke in jih na koncu predstavila tudi ostalim udeležencem Komunikacijskega zosa. Nevladna organizacija bo po srečanju dobila ugotovitve in priporočila še v pisni obliki.

Vabimo vas, da se nam pridružite v širjenju dobrih komunikacijskih praks.

IABC Slovenia, sekcija PRSS

Za več informacij: Saša Islamović, 040 674 522Prijava na dogodek: iabc.slovenia@gmail.com

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->