Horus

4. november 2016 IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, PRSS in SPIRIT Slovenija, javna agencija, smo v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta tudi v letu 2016 uspešno izpeljali razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2016. Razpis za nagrado HORUS je bil v letu 2016 objavljen že osmič. Z njim želimo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti, tj. odgovornosti za vplive na ljudi in naravo.

Poslanstvo:
Poslanstvo nagrade Horus je spodbujati celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost pri poslovanju slovenskih podjetij. Z nagrado želimo krepiti zavedanje o pomenu družbene odgovornosti za nas vse in opozoriti na našo soodvisnost, ki se je še vse premalo zavedamo. Opozoriti želimo na to, da je za vsako dejanje najprej odgovoren posameznik, ki deluje v organizaciji in izven nje. In vsi posamezniki, ki jih nekdo vodi, sestavljajo učinkovito, odgovorno ali pa neodgovorno organizacijo. Promovirati želimo primere dobre prakse v javnosti in s tem spodbujati podjetja k bolj odgovornemu in učinkovitemu poslovanju.

Vizija:
Vizija nagrade HORUS je postati vodilna slovenska nagrada s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti. Arhiv nagrajenih podjetij bo sčasoma prerasel v knjižnico primerov slovenske dobre prakse na področju družbene odgovornosti pri IRDO, ki bo postala nepogrešljiv in referenčen vir znanj in spoznanj s tega področja.

Cilji:

  • osveščanje širše javnosti o pomenu družbene odgovornosti
  • promocija podjetij, ki družbeno odgovorno poslujejo na dolgi rok
  • izobraževanje o najnovejših praksah slovenskih in tujih podjetij s področja družbene odgovornosti
  • podelitev nagrade za najbolj družbeno odgovorno podjetje
  • izdaja priročnika s primeri dobre prakse na področju družbene odgovornosti
Pobuda za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS je nastala spomladi 2008, med pobudnikoma Sekciji za spodbujanje družbene odgovornosti v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi in IRDO – Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti.

Dodatne informacije o razpisu in o prijavi najdete TUKAJ.

Koledar dogodkov
8. november 2018 Prihaja EuroPCom 2018
PiarNaKvadrat
20. SKOJ: Transformacija 21. april 2017
19. SKOJ: Sodelovanje 15. april 2016
18. SKOJ: PRihodnost 17. november 2014