SKOJ

20. Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi - SKOJ
20. in 21. april 2017, Grand Hotel Portorož

Jubiljejna 20. Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi (SKOJ), je letos potekala 20. in 21. aprila 2017, v Portorožu. Na nacionalni konferenci o odnosih z javnostmi vsako leto vpogledamo v najnovejše poslovne in predvsem komunikacijske trende, probleme in rešitve zanje – da te vsebine bolje razumemo in da nam pomagajo delati bolje, in tako je bilo tudi letos.

Rdeča nit tokratne slovenske konference o odnosih z javnostmi je bila TRANSFORMACIJA.

Vse je minljivo, razen sprememb samih. Te naj bi bile nenehne in večne. In nam krojile usode. Radi jih imamo. Še zlasti pri drugih. A se kljub temu vsak dan soočamo z njimi.

Kaj vse nam prinašajo nenehne družbene in tehnološke spremembe, spremembe odnosov in v odnosih, preoblikovanje družbe in organizacij, kot smo jih poznali še včeraj? Pa pretvorbe resničnosti, ki jo bolj kot resnica in preverljiva dejstva krojijo »fake news« in plehkih populističnih 140 znakov ali manj? Kaj pa spremembe v načinu komuniciranja vodilnih, med in z zaposlenimi in drugimi deležniki? Kdo so, kakšna je vloga digitalnih vplivnežev in kako sodelovati z njimi? So digitalna transformacija, »big« in »small« data še eno veliko govoričenje ali neizogibna sprememba?  Ali se še znamo poslušati v digitalni dobi? Kako država in javne institucije komunicirajo z državljani? Kakšne preobrazbe nas še čakajo v odnosih z javnostmi? Kakšna je prihodnost poklica svetovalca/upravljavca odnosov z javnostmi? Kakšna je naša vloga v transformacijah? Pa vloga zaposlenih in njihovega ambasadorstva? Kaj vrhnji menedžerji pričakujejo od svetovalcev za odnose z javnostmi? In kako slednji pripomorejo k preoblikovanjih, preobrazbah, spremembah, pretvorbah (= transformaciji) odnosov, komuniciranja, organizacij, družb?


V okviru dveh konferenčnih dni se je zvrstilo osem tematskih sklopov, v katerih so svoja znanja in izkušnje delili številni komunikatorji, praktiki in akademiki iz Slovenije in tujine.

Utrinke s konference ujete v fotografski objektiv, si lahko oglejte na Facebook profilu dogodka, na Twitterju in Instagramu pa najdete tudi številne vtise dogajanja (#20skoj).

Hvala vam, da ste z nami sodelovali pri ustvarjanju zgodbe 20. SKOJ-a!

Se vidimo na 21. SKOJ-u, 15. in 16. maja 2018 v Portorožu!