Iztok VerdnikIztok Verdnik, predsednik Slovenskega društva za odnose z javnostmi, Pomočnik predsednika uprave za korporativno komuniciranje, Mercator


Vodja okrogle mize: Transformacija resnice: ko potvorjene novice krojijo resničnost

Po uvodnem segrevanju na temo sfejkanega, postresničnega bomo začeli z izjavo Jestina Colerja, ki je v nekem intervjuju na vprašanje, kaj bi lahko naredili glede fake-news, izrekel:  »Del krivde bi moral pasti na bralce. Potrošniki vsebin bi morali biti boljši pri prepoznavanju fake-news. Imamo celotno nacijo medijsko nepismenih ljudi. Tu je rešitev«. Pa je res? In kaj imamo s tem komunikatorji?

***

Iztok Verdnik je v profesionalni karieri odigral že marsikatero vlogo. V preteklem tisočletju, bolj poučeni vedo, da je bilo v začetku zadnjega desetletja, je začel kot raziskovalec. Temu je skozi leta dodajal vlogo voznika, svetovalca, ličkarja, mentorja, prodajalca, prokurista in direktorja.
Po debelem desetletju dela v agenciji Pristop se je prelevil v vlogo birokrata v državni upravi, v kateri spoznaval, kateri stereotipi o državni upravi nikakor ne držijo in določal tiste, ki šele nastajajo. Na povabilo se je v nekaj minutah odločil, da ga zdaj kdo (lahko) pokliče Semenko. Iztok je v skladu z 39. členom statuta PRSS še vedno predsednik društva. Nekaj birokratskega je torej še ostalo.