Novica
12.Oct.2023

ABC Trajnosti

V sredo, 18. 10. 2023, ob 9. uri je na sporedu tretje brezplačno spletno srečanje v seriji Praksalnica: ABC Trajnosti, ki ga organizira Sekcija za razvoj družbene odgovornosti in nevladne organizacije v sodelovanju s skupnostjo 3P Hub.

ABC_spletna_nl.png

Tokrat se bo vse vrtelo okoli zelenega zavajanja oz. »greenwashinga«. 


Trajnost predstavlja trend, ki ga mnogi sicer vidijo kot nekakšen »buzzword«, a zahteva velike korake, ki prispevajo k boljši sedanjosti in prihodnosti. Na prvi pogled se zapisano dobro sliši, kajne? A v vsakodnevnem poslovanju, v praksi je trajnostno poslovanje izjemno zahtevno. Regulatorji nenehno uvajajo nove zahteve, ki jim je treba slediti, kar postaja kar zapletena naloga. Prav zaradi slednjega mnoga podjetja iščejo bližnjice, ki pa se pogosto izkažejo kot zeleno zavajanje oz. »greenwashing«. Veliko odgovornost pri tem nosijo direktorji podjetij, saj morajo prepričati vlagatelje in druge ključne deležnike, da njihovo podjetje raste in se razvija v skladu z vsemi smernicami, tudi trajnostmi. In tu velikokrat nastane težava. 


Komu bomo prisluhnili na tokratni PRaksalnici? 


Mag. Špela Kržišnik Mesarić, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v združenju CER, se je podala na zahtevno poslovno pot trajnosti z jasnim ciljem: podpreti organizacije pri uvajanju trajnosti ter spodbujanje odgovornega in trajnostnega poslovanja. Razložila nam bo, kaj izraz »greenwashing« oz. zeleno zavajanje sploh pomeni, kaj označuje in zakaj se je takšnemu poslovanju treba (nujno) izogniti.

Tina Cipot je vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija in predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Po večletnem delu v novinarstvu je svojo poslovno pot našla v odnosih z javnostmi, v zadnjem času pa se aktivno ukvarja s tematikami, povezanimi s trajnostjo in družbeno odgovornostjo. V svoji predstavitvi nam bo Tina odgovorila na vprašanje, kako »greenwashing« oz. zeleno zavajanje vpliva na komunikacijo in zakaj lahko to predstavlja problem?

Teodor Prosen, vodja Trajnostnega poslovanja in poslovne odličnosti v Telekomu Slovenija, že 25 let deluje v panogi informacijskih in komunikacijskih tehnologij v Sloveniji in tujini, in sicer v različnih vlogah – od razvoja produktov, vodenja projektov, digitalne transformacije, upravljanja poslovnih procesov do organizacije in načrtovanja strategije trajnostnega poslovanja. Zadnjih nekaj let pridobljena znanja s pridom združuje in povezuje na področju trajnostnega poslovanja in poslovne odličnosti Telekoma Slovenije in Skupine Telekom Slovenije. Na srečanju ABC trajnosti nam bo predstavil prakso delovanja in vodenja različnih aktivnosti v povezavi s trajnostnim poslovanjem v Telekomu Slovenija, spregovoril pa bo tudi o tem, kako so v podjetju začrtali pot trajnosti in razvili celoten nabor rešitev. 


Več o različnih pristopih k trajnosti in zelenemu zavajanju izveste na naši tretji PRaksalnici! Vabljeni.
✔ Prijave zbiramo tukaj.

⏰Kdaj? Sreda, 18. 10. 2023, ob 9. uri.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->