Novica
15.Nov.2022

V sredo, 16. 11., se ob kavi dobimo na webinarju PRava stvar: Kultura inoviranja

Inovacije so gonilna sila razvoja vsake organizacije, zato je ključno, da na to nikdar ne pozabimo in vedno stremimo k inoviranju in kreativnosti. Obenem je pomembno, da ima organizacija ustrezen sistem in kulturo, ki inoviranje podpira ter prenaša na vse ravni podjetja.

PRava stvar_banner spletna6.png

Kakšno vlogo imamo pri tem komunikatorji? Kaj lahko storimo za to, da bodo inovacije postale del vsakdana in ne zgolj vsakih nekaj let? O vsem tem in kulturi inoviranja bomo spregovorili na brezplačnem webinarju PRava stvar: Kultura inoviranja to sredo, 16. 11., ob 9. uri preko ZOOM-a. 

Z nami bo Anisa Faganelj, ki nam bo razložila, kateri predpogoji morajo biti v organizaciji uresničeni preden se začne inoviranje. Zaupanje je predpogoj za marsikatero (če ne vsako) aktivnost, ki vključuje zaposlene. Tudi inoviranje. Pred slednjim pa v vrsti stojijo še: obilo premišljene interne komunikacije, vzpostavljanje in ohranjanje dobrih odnosov, vzpostavljanje občutka varnosti, razumevanje potreb po napredku in razvoju, vzpostavitev kulture poslušanja in slišanja, veliko pojasnjevanja … ko so vzpostavljeni ti predpogoji, pride na vrsto inoviranje.

Anisa Faganelj je vodja Akademije v AMZS, d. d. Vodstveni ekipi se je, kot odgovorna za zaposlene in njihov razvoj, pa tudi za razvoj procesov ter napredek na področju kadrov in odnosov z njimi, pridružila pred dobrimi petimi leti. Njena osnovna filozofija, ki jo je razvila že med sodelovanjem pri snovanju projekta časopisne hiše Dnevnik – Zlata nit, je, da so dobri odnosi prvi pogoj za uspeh organizacije. Lani je prejela visoko priznanje stanovskih kolegic in kolegov in postala Kadrovska managerka leta 2021.

Na drugem spletnem srečanju PRava stvar se nam bo pridružil tudi mag. Primož Zupan, izvršni direktor za nove poslovne modele in inovacije pri Založbi Rokus Klett ter pionir na področju upravljanja z razvojem idej v Sloveniji. Je tudi prvi idejnik (ang. Idea Manager) pri nas, ki se z entuziazmom in strastjo že vrsto let ukvarja z razvojem inovativne kulture v različnih organizacijah.

Razkril nam bo, kakšna je vloga idejnika v organizacijah, drobne trike in nasvete, kako razvijati inovativno kulturo, kakšne so najboljše slovenske prakse, pa tudi na kakšne 'zagate' lahko naletimo.

Svojo inovacijsko prakso Brihta bo predstavil tudi Telekom Slovenije. Z nami bosta mag. Vesna Stojanović in Nina Nia Šribar, ki nam bosta postavili kreativni izziv: izvedli bosta kratko Brihtalnico, na kateri bomo lahko z metodo Brainwritinga/Brihtawritinga enostavno podajali svoje ideje. 

Mag. Vesna Stojanović je dolgoletna strokovnjakinja na področju odnosov z javnostmi in aktualna predsednica Sekcije za interno komuniciranje PRSS. V Telekomu Slovenije se zadnje desetletje osredotoča na interno komunikacijo, v zadnjem obdobju pa še posebej na spodbujanje ambasadorstva zaposlenih na družbenih omrežjih in kreativne miselnosti. Kot del tima pomaga pri oblikovanju in postavljanju strategij interne komunikacije, organizacijske kulture, kulture inoviranja in zagovorništva zaposlenih. Vesna veliko predava in mentorira, najraje pa z zaposlenimi soustvarja dobre zgodbe.

Nina Nia Šribar je svojo karierno pot začela v klicnem centru, ki je po njenem mnenju »valilnica« dobrih, perspektivnih kadrov, saj iz prve »bojne« linije spoznaš storitve podjetja in njegove uporabnike. Izkušnje in nova znanja je nato pridobivala v timu Odličnost uporabniške izkušnje, kjer je spoznala, kako zelo pomembno vlogo imajo zaposleni pri zagotavljanju zadovoljstva uporabnikov in dobre uporabniške izkušnje. Danes je kot strokovnjakinja zaposlena v timu za Razvoj in izobraževanje (OE Upravljanje s kadri in splošne zadeve) Telekoma Slovenije, kjer je zadnji dve leti aktivno vpletena v kulturo inoviranja podjetja. Skupaj z ožjim timom soustvarja Brihto, prebojno razmišljanje izven okvirjev.

Z našimi gosti se bo pogovarjala Saša Gnezda, glavna urednica v podjetju Mediade. Saša pravi, da se naši uspehi merijo tudi po sposobnosti prilagajanja, pri čemer so ključnega pomena prav inovacije in inoviranje. 

Prisluhnite našim PRavim sogovornikom in njihovim praktičnim izkušnjam. Morda najdete navdih ali primer prakse, ki bi ga lahko implementirali tudi pri vas.

Prijave so možne na 👉 https://lnkd.in/dCaKTj76

Pridružite se nam! 📢

⏰Kdaj? Sreda, 16. 11. 2022, ob 9. uri.

📌Kje? Povežemo se prek platforme ZOOM.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->