Novica
06.Apr.2018

Regija 01: Kako se soočiti s kriznimi situacijami, aferami in drugimi hudimi zgodbami?

Prvi četrtek v mesecu aprilu je Regija 01 Slovenskega društva za odnose z javnostmi, skupaj s AMEU – ISH organizirala srečanje z dr. Damjano Pondelek na temo soočanja s kriznimi situacijami, aferami in drugimi hudimi zgodbami.

Udeleženci_Regija 01_6_4_2018.jpg

Na dogodku je uvodoma zbrane pozdravila vodja Regije 01 PRSS Jerca Pavšič. O novostih in delovanju društva PRSS je spregovorila Tina Cipot, predsednica PRSS, o dejavnostih in pomenu povezovanja pa je nekaj besed povedala dekanja AMEU-ISH dr. Polona Tratnik.
Nato je sledilo predavanje v katerem je dr. Damjana Pondelek spregovorila o vrstah kriznih situacij in afer. Že na začetku je pojasnila razlike med kriznimi situacijami. Slednje so na kratko nek odziv družbe na določene situacije, na drugi strani pa poznamo izraz afere, kjer pa obstajajo znani ali anonimni nasprotniki, ki si želijo skozi družbene pritiske povzročiti težave določenemu posamezniku. Število takšnih in drugačnih afer se po Damjaninih besedah poveča še posebej v predvolilnem obdobju.

Dr. Damjana Pondelek, ki se s takšnimi in drugačnimi krizami ter aferami ukvarja že dobri dve desetletji, je pojasnila, da hude zgodbe povzročijo različne težave posamezniku ali celotni družbi. Izpostavila je dejstvo, da se največ težkih zgodb zgodi znotraj enote, kolektiva oziroma organizacije. Dr. Damjana Pondelek je poskušala približati mehanizme, ki delujejo trenutno v sodobni družbi in jih poimenovala »sodišče javnega mnenja«. Hkrati pa je izpostavila dejstvo, da nismo za vse na svetu sami in je prav, da prosimo za pomoč, kadar jo potrebujemo in jo tudi znamo sprejeti.

Med drugim je toplo priporočala, da negujemo odnose in stike z najbližjimi prijatelji ter družino, saj so oni edini, ki ostanejo z nami, kadar se morebiti znajdemo v nemilosti ali je okrnjeno naše dostojanstvo, čast in dobro ime ter nenazadnje naše samospoštovanje. 

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->