Novica
19.Mar.2018

Regija 05: Primorski komunikatorji in študenti Univerze na Primorskem organizirali Komunikacijsko druženje in draženje

V ponedeljek, 12. marca, smo se komunikatorji omrežne skupine 05 ponovno srečali. Številna udeležba je potrdila, da si želimo izmenjave izkušenj in druženja.

Regija5.jpg

Gostila nas je Univerza na Primorskem (UP), ki prav letos zaokrožuje 15-letnico ustanovitve. Na pobudo gostiteljice Mirelle Baruca smo srečanje umestili med dogodke Tedna univerze, saj smo želeli znanje deliti z vsemi, ki jih zanima področje komuniciranja. Pridružili so se nam tudi študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji na Fakulteti za humanistične študije UP z mentorjema izr. prof. dr. Sandro Bašić Hrvatin in prof. dr. Ernestom Ženkom.

Osrednja tema srečanja je bilo uspešno podjetniško komuniciranje. Skozi zanimiv pogovor, ki je tekel med  direktorjem Univerzitetnega inkubatorja (UIP) Dorijanom Maršičem in Jernejem Čopijem, direktorjem podjetja Ensol 360, smo spoznali, da so temelj uspešnega poslovanja dobre poslovne prakse, najprej pa zagotovo prava ideja. Podjetje Ensol 360 je danes namreč vodilno podjetje v svetovnem merilu na področju zabaviščnih »indoor« karting stez. Svojo zgodbo so začeli pisati kot mladi start-up v inkubatorju, nato pa prilagajali svojo poslovno vizijo priložnostim, ki so jih zaznali na trgu. Danes so tako uspešni tudi zato, ker se s spremembami pravočasno soočajo in imajo zanje vedno pripravljen odgovor. Jernej Čopi je v sklepnem delu pogovora izpostavil, da si mora vsak posameznik, ki želi napisati uspešno zgodbo, znati postaviti osebne cilje, ki jih želi doseči. Pravšnji trenutek je zaključek leta, ko na osnovi analize lastnih želja izdela strategijo za njihovo uresničitev. Dobro uro dolg pogovor je kar prehitro minil.

Srečanje se je nadaljevalo v dobrodelnem duhu. Zbrani smo se udeležili odprtja razstave »Tik Tak« in dražbe fotografij, ki so jo organizirali študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem pod mentorstvom profesorja dr. Ernesta Ženka pri predmetu Vizualne komunikacije. V okviru študijskih obveznosti so študenti spoznavali fotografijo in se projekti, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali, tudi naučili praktičnih veščin fotografiranja.

Dogodka se je udeležil tudi rektor primorske univerze, prof. dr. Dragan Marušič, ki je bil častni pokrovitelj razstave. Dražbo je izvrstno vodila izr. prof. dr. Sandra Bačić Hrvatin, končni izkupiček vseh prodanih fotografij v višini 400 € pa so študenti namenili Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper – PeTKA, kjer nudijo pomoč otrokom in mladostnikom pri učnih in socialnih stiskah.

Udeleženci srečanja smo se razšli v povezovalnem duhu, predvsem pa smo zadovoljni, da smo stkali vezi z novimi generacijami. 


Fotografije: Samanta Coraci
Fotografije: Breda Krajnc

Več fotografij


Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->